Aici/acum

No automatic alt text available.

Îmi mușc limba de ceva vreme, ca să nu-i cadă cuiva prost.

Dar na, mama zmeilor dă din picioare și se cere la tribună. Care v-oți leza, să vă fie de folos într-o vreme din viața asta, că deja văd prea multă frică și de singurătate, și de iubire primprejur, că eu vă raduefconstantinesc puțin, așa neexpertă cum oi fi.

Zic ce văd. Și nu văd bine. Nu doar la alții, evident, că și bârna mea-i cât un stejar bătrân.

Ce s-a învârtit pe lângă mine-n ultima vreme?

Oameni care se tem de singurătate mai rău decât de-al treilea război mondial. Din care majoritatea s-au descurcat foarte bine pe cont propriu, dar se agață de relații inexistente, în stare vegetativă sau demult oale și ulcele.

Oameni care cred că iubirea-i doar de dat, nu și de primit, și se mulțumesc cu declarații sforăitoare și dovezi din părți.

Oameni care cred că iubirea-i distracție constantă. Măăăăăi, și părinții și copiii se scot din minți reciproc, chiar și când au relații bune și funcționale, d-apoi doi amorezi pe care, teoretic, nu-i leagă nicio obligație. Reveniți-vă, că nu e așa, e și cu ținut de frunte când ești beteag, și cu bâzdâci premenstruali, și cu ceai de ceapă la pat, și cu pârțuri și pastă de dinți fără capac. Urmează paranteză.

(Apropo de obligații, o să îmi ziceți de copii. Mă scuzați, dar dat fiind că suntem o generație de divorțăcioși, văd destui copii crescuți minunat de doi părinți despărțiți. Deci nu țiiiineeee. Ăia care-s soi bun, îs buni și împreună, și separat, și ăia care nu-s, mai breji nu se fac.)

Oameni care trăiesc în trecut. Cu alea bune ale trecutului sau cu alea rele. Le mai putem aduce înapoi? Le mai putem drege? Nu? Seeeeriiiioooos? Păi și-atunci de ce n-am căsca ochii la acum, nu la atunci?

Am zis că vă raduefconstantinesc doar puțin, așa că n-am concluzii, doar constatări. Căscați și voi ochii pe unde umblați acum, nu doar în urmă și nu doar înainte cu 10 km.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.