Așadar, azi, prietene burlac, învățăm să păcălim fetele cu dulciuri.
Sigur ai 2 ouă, 2+2 linguri de zahăr (că doar nu bei cafea fără zahăr, nu?), o cană de 250 ml de lapte și jumătate de pară. Ca reper, e una din cănile alea promoționale pe care le-ai primit de la serviciu, din care bei bere, ceai, vin, apă plată și lămâie, din cauză că fosta și-a luat seturile de pahare cu ea când a plecat.
Cel mai greu lucru e să arzi zahărul, pentru că, în ciuda numelui, nu-i voie să îl arzi. Iei o crăticioară, de tipul celei pe care ți-a dat-o mama când ai plecat la facultate. Pui 2 linguri de zahăr în ea, o pui pe focul cel mai mic de la aragaz, dat la minimum, iei o lingură și păzești cratița amestecând, până zahărul devine lichid și maro deschis. Rotești, dacă îți iese (mie nu mi-a ieșit ultima dată), cratița ca să îmbraci pereții cu zahăr ars. Dacă nu, mere și-așa. Tai jumătatea de pară în felii subțiri și le așezi frumos pe fundul crătiții.
Bați cele 2 ouă cu celelalte 2 linguri de zahăr, până se dizolvă. Torni laptele peste ele și mai bați puțin. Torni amestecul în cratița cu zahărul ars mai cu grijă, să nu miști para. Și dacă ai mișcat-o, nu-i bai, femeile-s iertătoare dacă le dai desert. O așezi într-o tavă cu apă caldă. Dai la cuptor și aștepți vreo 40 de minute, să se lege crema. O să fie gelatinoasă, dacă o apeși în mijloc, când e gata.
Să îmi spui cum a fost și de câtă muncă de convingere ai scăpat.
Super! Încerc și eu, deși nu-s burlac. 😀
Recomand călduros. Dar ai grijă la zahăr. Arde mai ceva ca vitrionul englezesc. 🙂
Eu as pune si o Tamaioasa Romaneasca la rece, sa fie…
Păi ajută la munca de convingere, evident. Să se pună, așadar, Tămâioasa la rece!
Pingback: Ortognatica, neamule. | Ghidul bucătarului leneș
Pingback: Fursecuri cu nucă pentru două mâini stângi și-o minte scurtă | Ghidul bucătarului leneș